Telestyrelsen er blevet til IT- og TelestyrelsenFørst var der Post & Telegrafvæsenet, derefter Teleinspektionen, så Telestyrelsen - og nu skal vi vænne os til, at myndigheden på privatradioområdet hedder IT- og Telestyrelsen.
I begyndelsen af 2002 bebudede videnskabsminister Helge Sander (V), at Telestyrelsen og Statens Information pr. 1. april skulle lægges sammen til en ny styrelse ved navn IT- og Telestyrelsen.
En tidlig udmelding fra ministeren om, at den nye styrelse ikke nødvendigvis behøvede at ligge i København, fik både Aalborg, Århus og Bornholm til at opfordre ham til at lægge styrelsen hos dem. Men sidst i januar slog ministeren fast, at det alligevel skal være København, da han ville have den nye styrelse hurtigt i gang, og at det derfor ville tage for lang tid at flytte udenbys.
Noget tyder dog på, at den nye styrelse på trods heraf ikke kom på plads så hurtigt, som ministeren ønskede sig. Navnet blev udskiftet til tiden, men endnu bor man på begge de adresser, hvor Telestyrelsen og Statens Information boede, og der har ikke i de sidste par måneder været nye udmeldinger om, hvor den nye styrelse skal ligge.
Men uanset dette vil privatradiobrugerne næppe opleve den nye styrelse som ret meget andet end et navneskift. Privatradio har i Danmark - i modsætning til i en del andre europæiske lande - i de seneste år i praksis fået lov til at passe sig selv. Alt er efterhånden tilladt, så længe man holder sig til de lovlige 40 kanals radioer og ikke piller ved "indmaden" i dem. Og området kommer sikkert ikke til at fylde mere i det daglige arbejde hos den nye styrelse, der først og fremmest skal beskæftige sig med de it- og telemæssige rammer for samfundet. Det vil sige områder som f.eks. telefonforbindelser, mobiltelefoni og internet samt distribution af radio- og tv-udsendelser. 3. april 2002.
Klik her for at kommentere emnet i artiklen. |
|