NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 6. november
Alaska-Klubben.. Klein
Køb & Salg 12. maj
Antenner og forstærker til salg
Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

Send et svar som privat e-mail

Annuller svar

Navn

E-mail-adresse (skal udfyldes, hvis du vil kunne modtage svar)

Overskrift

Svartekst (bliver sendt som privat e-mail)


Skriv følgende tal: Et Nul Nul.


Gem mit navn og e-mail-adresse til næste gang. Hvordan det?Re: Walkie talkie
Ulrik Brinck - A304
7. august 2015 kl. 0:33.

Det er meget længe siden, jeg har haft købt en walkie, så jeg vil ikke give mig af med at anbefale en konkret model. Og det med at taste frekvens ind i stedet for at vælge et kanalnummer, ved jeg ikke om du kan opdrive på en CE-mærket, lovlig radio. På de lovlige, licensfrie bånd har man altid brugt kanalnumre, så det er måske lidt svært at se formålet med at skulle indtaste frekvens.

Men du skal i al fald først finde ud af, om det skal være 27 MHz (privatradio) eller 446 MHz (PMR446). Og det kommer an på, hvad du skal bruge det til.

PMR446 fås kun som håndholdte walkier og er relativt kortrækkende, men til gengæld også relativt uforstyrrede. Hvis dit formål er at kommunikere mellem flere håndholdte radioer indbyrdes og ikke andet, så vælg PMR446.

Privatradio 27 MHz fås både som håndholdte walkier, mobilradioer (altså til montering i biler med antenne udvendigt på bilen) og basestationer til brug i hjemmet med antenne på taget. Mobilradioer kan dog også bruges i hjemmet med ekstern strømforsyning, hvilket ikke er ualmindeligt.

Med 27 MHz kan du opnå betydeligt længere rækkevidder, men 27 MHz har det absolut bedst med LANGE antenner, så det er ikke så godt til kommunikation mellem håndholdte walkier indbyrdes. Der er PMR bedre.

Men jeg fandt lidt mere om Norge. I de rigtig gamle gemmer ;) har jeg fundet en liste fra 1995 over lande, man må medbringe en dansk walkie til.

Dengang var der ikke nogen generel regel i EU om, at radioerne skal kunne medbringes over grænserne (det kom i år 2000), men der var lavet aftaler mellem visse lande enkeltvist. Og Norge står faktisk på den liste. Så i 1995 var der altså en konkret aftale mellem Danmark og Norge om, at man måtte medbringe og bruge en dansk walkie i Norge.

Dermed er der næppe nogen grund til at tro, at det ikke stadig skulle være tilladt, men vil du være helt sikker, så spørg hos Erhvervsstyrelsen, som er telemyndighed i Danmark nu om dage. Bemærk, at PMR446 ikke fandtes dengang, så den gamle liste fra 1995 omhandlede altså kun Privatradio 27 MHz.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Alaska-Klubben.
Klein - 6/11 16:26

Re: Virker min radio?
jimmie - 30/10 06:48

Re: Virker min radio?
Michel - 29/10 14:48

Re: Virker min radio?
Ronny - 29/10 09:59

Re: PMR446 Kanal 8.
Klein - 18/10 05:28


Flere indlæg


15587195 besøg