NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 14. april
Re: prepper radio. GMax
Køb & Salg 3. februar
Søger Danita CM-127 eller andet 27 MHz
Det sker 2024
TangoMike Træf 2024 på Fyn
 
 

Telnet-adgang fylder et år

I disse dage er det et år siden, A34BBS som det første danske packet-BBS koblede sig direkte på internettet med telnet-adgang. Helt præcist skete det den 1. oktober 2000 eller én dag for sent i forhold til den forventede start i "august/september". Men så havde det også forud for åbningen været nødvendigt at opbygge en ny BBS-pc og skifte den gamle Dos-FBB ud med Win-FBB.

Telnetadgangen giver selvfølgelig folk, der ikke længere er aktive på packet, en mulighed for at besøge packetnettet direkte fra internettet - en mulighed, der er blevet brugt ganske meget. Men der er også andre gevinster: Flere danske BBS'er har senere åbnet telnet-adgang - BBS'er spredt rundt i Danmark på en måde, så man næsten skulle tro, at det var planlagt. Og ved at forwarde post indbyrdes har disse BBS'er fået en mulighed for at ekspedere post indbyrdes på rekordtid, døgnet rundt, idet de kan connecte hinanden når som helst. Det samme gælder i øvrigt forward med udenlandske BBS'er, der har benyttet telnet i flere år.

En anden gevinst ved sammenkoblingen med internettet er, at packetbrugere kan connecte et BBS via privatradioen og derpå benytte telnetforbindelsen til at springe fra ét BBS til et andet - og derfra tilbage til packet igen i det andet BBS' lokalområde. Og således kan en packetbruger i Nordsjælland f.eks. chatte med en packetbruger i Vendsyssel - eller for den sags skyld i Holland.

Endelig betyder den direkte internetforbindelse også, at A34BBS' email-gateway mellem internet og packetnettet i dag sender mailene igennem øjeblikkeligt - hvor der tidligere kunne gå op til 24 timer, før mailen blev ekspederet.

9. oktober 2001.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: prepper radio
GMax - 14/4 21:22

Re: prepper radio
Max - 14/4 19:27

Re: prepper radio
Julia - 14/4 18:51

Re: prepper radio
Michael-Blåme... - 14/4 18:40

Re: prepper radio
John b - 14/4 11:56


Flere indlæg


21002156 besøg