NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 15. maj
Re: PMR446. Simon
  Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

Så fik tyskerne deres SSB

TYSKLAND: Efter i over et år at have vidst, at muligheden var på vej, fik de tyske privatradiobrugere denne sommer omsider lov til at benytte modulationsformen Single Side Band (SSB), foreløbig som en forsøgsordning frem til 30. april 2004.

SSB er en variant af AM, som er velegnet til langdistanceforbindelser og derfor er forholdsvis populær på trods af, at den stadigvæk i mange lande er ulovlig at benytte i 27 MHz-båndet.

For at køre SSB på lovlig vis skal den tyske privatradiobruger dog først have en SSB-tilladelse, som fås hos telemyndighederne og koster et gebyr på 15 Euro (og 5 Euro for hver ekstra radio). I forvejen betaler man i Tyskland et årsgebyr for overhovedet at benytte privatradio, men skal man køre SSB, skal der altså betales endnu et gebyr.

Officielt blev SSB tilladt den 28. maj 2002, men i praksis gik der en lille måneds tid herefter, før man kom i gang med at udstede tilladelserne. Og ifølge funkmagazin.de var det i begyndelsen ikke til at få afklaret, hvad tilladelsen egentlig skulle koste. Først et stykke ind i juni stod det klart, at prisen er 15 Euro, og at dette gebyr dækker hele forsøgsperioden frem til 30. april 2004.

De tyske privatradiobrugere må ikke sende SSB på alle kanaler - kun på kanal 4 til 15, hvor de i forvejen havde lov til at benytte almindelig AM-modulation. Og hvis radioen kan sende SSB på andre kanaler, er det brugerens ansvar ikke at gøre det - det er dog tilladt at lytte. Radioerne skal være EU-notificerede til brug i Tyskland, og på SSB må der kun sendes almindelig tale og ikke f.eks. packet. Den maksimale sendeeffekt (PEP) er 4 watt.

Den angivelige grund til, at man holder SSB i så stram snor - og i mange lande slet ikke tillader det - er, at risikoen for at forstyrre fjernsyn og andre omgivelser er større end ved FM-modulation. I Danmark har telemyndighederne således altid været modstander af SSB på privatradio, netop med denne begrundelse, og den dag i dag har IT- og Telestyrelsen fortsat ingen planer om at tillade det.

Holland tog imidlertid skridtet fuldt ud sidste år og tillod SSB på alle 40 kanaler uden krav om individuel tilladelse. Radioerne skal dog være EU-notificerede til brug i landet.

8. september 2002.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: PMR446
Simon - 15/5 21:30

PMR446
Daniel Østemark - 11/5 21:53

CB talk Midland
Lars Maron - 23/4 18:27

Re: Sammenhold privatradio
Mimax 14-4 - 11/4 21:57

Re: Igang igen
Carsten - 24/2 07:44


Flere indlæg


16766609 besøg