NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 15. maj
Re: PMR446. Simon
  Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

Packetfolk er trætte af tysk post

I takt med at internettet binder forskellige europæiske landes packetnet på 27 MHz stadig tættere sammen, er et problem blevet tilsvarende mere udbredt: Bulletin-post på alle mulige sprog sendes rundt i hele Europa.

Det drejer sig først og fremmest om post på tysk og til dels fransk, men post på sprog fra middelhavsområdet og fra tidligere østbloklande er heller ikke noget særsyn på de internationale destinationer @EU (som er til Europa, både lande i og uden for EU) og @WW (som i princippet er til hele verden).

For nylig opstod en større, international diskussion på packetnettet om problemet. Folk fra bl.a. Holland og Finland fastholdt, at engelsk er det officielle verdenssprog og det eneste, der forstås overalt, mens folk fra tysktalende lande omvendt pegede på, at deres sprog tales og/eller forstås i flere vest- og østeuropæiske lande end engelsk, og at tysk derfor skulle have lov til at kunne bruges på @EU-destinationen.

Et forslag om at oprette en ny, fælles destination for alle tysktalende lande, som samtidig kunne hentes af andre lande, der måtte ønske det, fik ikke meget opmærksomhed fra de tysktalende packetfolk. Noget lignende har ellers i mange år været praktiseret af de licenserede radioamatører.

Efter at diskussionen er døet ud, har et par hollandske packetfolk imidlertid valgt en anden og mere radikal løsning. De har tilsyneladende sat sig for at besvare hver eneste ikke-engelsksprogede meddelelse, de modtager på @EU eller @WW-destinationen, med en meddelelse om, at man "skal skrive på engelsk, når man skriver til @EU eller @WW".

Og noget tyder på, at det faktisk hjælper. I Danmark bliver post, der ikke er på engelsk eller et skandinavisk sprog, som udgangspunkt sorteret fra. Men hvor der før blev frasorteret tysk post hver eneste dag, er mængden efter den internationale diskussion og de to hollænderes "aktion" faldet til cirka en meddelelse om ugen.

Enten er de tyske og franske m.v. packetfolk blevet bedre til at adressere deres bulletins mere lokalt, eller også har deres BBS-operatører påtaget sig et større ansvar med at omadressere posten og holde den inden for egne landegrænser.

22. april 2003.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: PMR446
Simon - 15/5 21:30

PMR446
Daniel Østemark - 11/5 21:53

CB talk Midland
Lars Maron - 23/4 18:27

Re: Sammenhold privatradio
Mimax 14-4 - 11/4 21:57

Re: Igang igen
Carsten - 24/2 07:44


Flere indlæg


16766570 besøg