NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 17. juli
Re: Preppere og radio. Super MaX
Køb & Salg 12. maj
Nordland 01-500-1 og bordmik til salg
Det sker 2024
TangoMike Træf 2024 på Fyn
 
 

Ny klub i Sønderjylland

AABENRAA: Alfafox er navnet på en ny privatradioklub, der netop er startet i det sønderjyske.

Første spadestik blev taget den 25. februar 2007, man holdt stiftende generalforsamling den 17. marts, og nu, to måneder efter starten, er man oppe på 50 betalende medlemmer - 35 voksne og 15 børn. Ikke uimponerende i betragtning af, at privatradiokanalerne her i 2007 ikke ligefrem er kendt for at være overrendte.

Ifølge formand Calle Nydahl, Alfafox 01, blev initiativet taget en aften af fire tidligere walkiefolk i Rødekro, som savnede det gamle walkiesammenhold. Det var flere år siden, der sidst havde været en aktiv klub i lokalområdet, men da de først havde besluttet sig for at prøve at starte en ny klub, gik det stærkt. - Vi ringede rundt til folk, vi kendte, og efter en halv time var vi de første 20 mennesker, fortæller Calle Nydahl.

Efter den stiftende generalforsamling var tallet steget til 43, og nu tæller man som nævnt 50 betalende medlemmer - de fleste i Rødekro, Aabenraa og Tinglev, men også Løgumkloster og Gråsten er repræsenteret. De 50 Alfafox-medlemmer er dog ikke allesammen aktive på 27 MHz, men formanden vurderer, at cirka halvdelen af medlemmerne i et eller andet omfang nu bruger radioen til snak. Det kan f.eks. være på en aften, hvor man har deltaget i et bankospil, afholdt i et naboområde, som f.eks. på Als - så kommer mikrofonerne gerne i brug, når bankospillet er afsluttet.

Bankospil - eller lottospil, som det også hedder på de kanter - er til gengæld ikke en aktivitet, man på nuværende tidspunkt finder på Alfafox-klubbens kalender. Man har dog, blandt flere udvalg, et lottoudvalg, men øverst på klubbens ønskeseddel står der ræveløb - en aktivitet, som i dag ifølge Calle Nydahl er helt ikke-eksisterende i området. - Det er vi ved at se, om vi kan få til at køre igen, fortæller han.

På nuværende tidspunkt har klubben planlagt sammenkomster hveranden lørdag klokken 13-17, og derudover har der været afholdt fastelavnsfest og påskearrangement, ligesom et Sankt Hans-arrangement er i støbeskeen. Man lægger vægt på, at der både skal være noget for børn og for voksne. Og endelig er klubbens første klubblad også udkommet.

Indtil videre afholdes sammenkomsterne hjemme hos formanden, som til alt held råder over en pavillon med plads til 25 personer, men som han selv siger - pavillonen er ved at være for lille. Til gengæld er klubben blevet godkendt af Aabenraa Kommune, som Rødekro efter kommunesammenlægningen nu hører under, og det betyder, at man nu kan søge kommunen om et klublokale.

Jo, sommetider kan der ske meget på to måneder...

Man kan læse mere om Alfafox-klubben på http://www.alfafox.webbyen.dk. Her kan man også kontakte formand Calle Nydahl, hvis man ønsker at blive medlem af klubben.

25. april 2007.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Preppere og radio
Super MaX - 17/7 14:04

Re: Preppere og radio
Jannik Fris - 15/7 10:49

Re: Preppere og radio
John Brandstrup - 14/7 22:39

Re: Preppere og radio
Bente - 7/7 06:45

Re: Preppere og radio
Thomas Z. - 6/7 21:17


Flere indlæg


21652312 besøg