NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 25. januar
Re: hvad stod TH for i kaldenavn. F...
Køb & Salg 25. februar
Manual/diagram til Nordland 1500 købes
Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

Tyskere vil køre packet på dansk opkaldskanal

Konsekvenserne i grænseområderne mellem Danmark og Tyskland er næppe til at overskue, hvis den tyske landsorganisation af privatradiobrugere, Deutscher Arbeitskreis für CB und Notfunk e.V. (DAKfCBNF), kommer igennem med et forslag om at indføre kanal 4 og 5 som nye packetkanaler i Tyskland. Som det er de fleste bekendt, er kanal 4 traditionel opkaldskanal for talende privatradiobrugere i formentlig hele Danmark.

I modsætning til herhjemme, hvor det er op til privatbrugerne selv, er det i Tyskland telemyndighederne, der bestemmer, hvilke privatradiokanaler der må bruges til datakommunikation, og på nuværende tidspunkt må tyskerne bruge kanal 24 og 25 samt fire kanaler uden for det privatradiobånd, vi har i Danmark. Men på DAKfCBNFs netop afholdte årsmøde var der stor tilslutning til et forslag fra en klub i Nordrhein-Westfalen i det vestlige Tyskland om at anmode om at få yderligere to kanaler tildelt, og i den forbindelse blev kanalerne 4 og 5 foreslået.

Formanden for den sønderjysk baserede packet-organisation med medlemmer på begge sider af grænsen, Dansk Packet Network (DPN), Helge Gentsch (DPN63B), tvivler på, at kanal 4 bliver tysk packetkanal. Dertil er DAKfCBNFs indflydelse hos de tyske myndigheder ikke tilstrækkelig stor, mener han.

Men skulle det alligevel ske, så forudser Helge Gentsch "en mindre katastrofe" i området. Han tror ikke, at nogle af parterne vil respektere hinanden. - Packetstationerne i Nordtyskland vil ikke kunne komme til på kanalen for talende danskere, og så bliver der packet-krig, siger han. Ifølge Helge Gentsch bliver den danske opkaldskanal i forvejen ikke respekteret af talende, tyske privatradiobrugere, der selv har kanal 9 som opkaldskanal. Så er der ingen grund til at tro, at tyske packetbrugere heller vil respektere den danske kanal. Dog siger DPN-formanden, at DPNs egne medlemmer syd for grænsen vil gøre det.

Hos Telestyrelsen i Danmark er man ifølge overkontrollør Jane Ørum ikke interesseret i at blande sig i, hvordan de tyske myndigheder forvalter privatradiobåndet i deres eget land.

1. juni 1999.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: hvad stod TH for i kaldenavn
Flemming Niel... - 25/1 20:13

Re: hvad stod TH for i kaldenavn
Arne Pedersen - 25/1 19:21

hvad stod TH for i kaldenavn
Flemming Niel... - 19/1 21:14

Re: Uniden
Janus - 13/12 15:24

Re: Uniden
Janus - 13/12 15:15


Flere indlæg


9729965 besøg