NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 28. marts
Re: Corona Klubben 2630. Dan Goldmann
Køb & Salg 8. april
En stak gamle kortbølgekort
Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

Adgang til packet fra internettet

Hollænderne har længe gjort det, tyskerne og østrigerne har også længe gjort det. Og nu kommer vi også til det herhjemme.

Når A34BBS i Nordsjælland i august/september åbner for såkaldt telnet-adgang, vil man kunne besøge selve packet-nettet, direkte fra internettet. De nordsjællandske packetbrugere vil kunne modtage opkald fra enhver internetbruger over hele verden - og de vil kunne sende og modtage email på deres packetsystem.

At packetbrugerne kan sende og modtage email til og fra internettet er dog ikke i sig selv nogen nyhed; det har de i Danmark kunnet siden 1995, ligeledes via A34BBS. Det nye vil være, at emailene for nordsjællændernes vedkommende vil komme frem med det samme, når de er blevet sendt.

Det, der gør det hele muligt, er en fast opkobling til internettet, en såkaldt ADSL-linie, med fast IP-adresse. Denne opkobling er etableret på A34BBS's QTH, og nu skal den nødvendige software installeres og gennemprøves, og måske bliver det for emailsystemets vedkommende nødvendigt at lave lidt skræddersyet software til formålet.

Bagtanken med det nye projekt er naturligvis den kendsgerning, at internettet i dag er så udbredt, at packet ikke i sig selv kan tiltrække så mange interesserede som før i tiden. I stedet for at forsøge at konkurrere med internettet må man "samarbejde" med det, hvis packet overhovedet skal have en fremtid. Og i kraft af det nye projekt vil det være muligt at give nogle packet-folk noget, som de fleste internetbrugere ikke på nuværende tidspunkt har i forvejen - nemlig en emailadresse, hvor emailene modtages med det samme, i stedet for først når man selv "tjekker post". Samtidig vil tidligere packetfolk lettere kunne holde kontakten ved lige med de nuværende.

Teknisk set er telnet-adgangen til BBS'et og den "øjeblikkelige" email-gateway to forskellige ting, og derfor er det ikke sikkert, at de sættes i gang samtidigt.

Udviklingen i projektet kan følges på http://www.a34bbs.dk
Og vil man se en smagsprøve på de kommende muligheder, kan man f.eks. besøge NL3ONB i Holland via denne link:
telnet:nl3onb.dynip.com (det login, der spørges efter ved connect, er dit packet-kaldesignal).

13. august 2000.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Corona Klubben 2630
Dan Goldmann - 28/3 18:34

Re: Walkie-Talkie klubber..
Søren-spætte - 3/1 22:10

Re: Walkie-Talkie klubber..
Per-Ulrik Ras... - 21/9 19:13

Re: hvad stod TH for i kaldenavn
Flemming Niel... - 25/1 20:13

Re: hvad stod TH for i kaldenavn
Arne Pedersen - 25/1 19:21


Flere indlæg


12045153 besøg