NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 14. april
Re: prepper radio. GMax
Køb & Salg 3. februar
Søger Danita CM-127 eller andet 27 MHz
Det sker 2024
TangoMike Træf 2024 på Fyn
 
 

Typegodkendelsen er intet værd

Typegodkendelsesskiltet er ikke længere nogen garanti for, at det privatradioanlæg, man er ved at købe, rent faktisk må bruges i Danmark.

Sidste år trådte EUs direktiv om radio- og teleterminaludstyr i kraft, og dermed bortfaldt kravet om typegodkendelse af radioudstyr. I en overgangsperiode på et år har det dog været tilladt at forhandle udstyr, der er typegodkendt efter de gamle regler, men det er slut nu.

I stedet for godkendelse skal producenten eller forhandleren selv sikre sig, at udstyret overholder gældende tekniske bestemmelser i de lande, udstyret skal sælges til, og indsende et såkaldt notifikationsskema herom til Telestyrelsen samt til de andre EU-landes telemyndigheder. Af dokumentationen til udstyret skal det fremgå, hvilke EU-lande, det er notificeret i og dermed må benyttes i.

Forbrugeren, der køber et privatradioanlæg, skal således ikke længere kigge efter et godkendelsesskilt fra Telestyrelsen. I stedet skal han kigge efter Danmark i listen over EU-lande, som udstyret må benyttes i. Til gengæld kan han sagtens købe sin radio i et andet EU-land, hvis han har lyst - og det er netop idéen med det hele fra EUs side.

Udstyr, der ikke er notificeret i Danmark efter den nye ordning, må altså ikke længere forhandles. Men udstyr, der er købt og taget i brug under de gamle regler, må gerne fortsat benyttes.

19. april 2001.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: prepper radio
GMax - 14/4 21:22

Re: prepper radio
Max - 14/4 19:27

Re: prepper radio
Julia - 14/4 18:51

Re: prepper radio
Michael-Blåme... - 14/4 18:40

Re: prepper radio
John b - 14/4 11:56


Flere indlæg


21002366 besøg